Zaterdag 16 juni Genealogische markt

Bezoekers genealogische markt in de voormalige studiezaal in de Beekstraat

Wie zijn mijn voorouders, waar komen ze vandaan, waar hebben ze gewoond? Daarvoor is onderzoek nodig. Maar hoe doet u dat en waar moet u ergens beginnen?
Start uw onderzoek tijdens de  Genealogische markt op zaterdag 16 juni 2018.
De markt biedt u de kans om met hulp van deskundige vrijwilligers meer te weten te komen over uw voorouders. Dit onderzoek is gratis.
U kunt op zaterdag 16 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur terecht in de studiezaal van het Gemeentearchief aan de Wilhelminasingel 250, eerste etage.

Beschikbare informatie
U kunt gegevens opvragen en inzien tot vijf generaties terug. Uw voorouders moeten ingeschreven hebben gestaan in een gebied dat begrensd wordt door de  gemeenten Budel, Maarheeze, Kinrooi (B), Maaseik (B), Nederweert,  Roermond, Roggel, Someren en Weert. Digitaal zijn de gegevens beschikbaar uit de burgerlijke stand die teruggaat tot 1796. De Doop- Trouw en Begrafenisregisters gaan zelfs tot 1550 terug.
Verder zijn de kadastrale kaarten van Weert en omstreken digitaal te bekijken. Alle percelen, gebouwen en andere objecten op de kaart van 1844 zijn in een database opgenomen. Hieraan zijn gegevens over de eigenaar en het perceel gekoppeld. Hierdoor ontstaat een geografisch overzicht van alle percelen en hun eigenaar in die tijd.
Zo mogelijk kunt u een uitdraai van de digitaal beschikbare gegevens meenemen.

Handig om mee te nemen
Om u goed van dienst te zijn, is het raadzaam om zoveel mogelijk persoonsgegevens van uw ouders of grootouders mee te nemen. Denk daarbij aan de volledige voornamen en achternaam, de geboortedata en huwelijksdata. Een trouwboekje bevat al deze gegevens. Aan de hand hiervan kan het onderzoek naar uw eigen familie van start gaan.

Gratis
Aan het onderzoek en de uitdraai tijdens deze Genealogische markt zijn geen kosten verbonden.

De Genealogische markt wordt georganiseerd door het Gemeentearchief Weert samen met de sectie Genealogie van het LGOG (Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap), de LGOG Kring Weert Stichting De Aldenborgh Weert en het LGGI (Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum) met de onderdelen AlleLimburgers en Aezel Projek.

Bekijk ook de pagina Genealogie
 

Bekijk ook de pagina Kadaster

Wilt u meer weten over het verwerken van de kadastrale gegevens bezoek dan de pagina Kadaster.

Externe Links

Koninklijk L.G.O.G. Genealogische markt Weert