Toen en Noow

Theo Schers
medewerker externe dienstverlening
Erfgoedcluster Weert

Sinds 2008 verschijnt in de rubriek 'Toen en Noow' met grote regelmaat een verhaal uit en over de geschiedenis van van Weert. 'Toen' als onderdeel van het weekblad Land van Weert en 'Noow' sinds augustus 2015 in de opvolger het weekblad 1Weert.
Onze medewerker Externe dienstverlening Theo Schers voert u kris kras door Weert aan de hand van een bijzondere foto uit de Beeldbank met een opmerkelijke gebeurtenis of langs een alledaagse plek die in de loop der jaren een metamorfose heeft ondergaan.
Schers' ervaringen als historicus van 'toen' het Gemeentemuseum en 'noow' het Gemeentearchief, maar wellicht meer nog als inwoner van de stad geeft menig verhaal een persoonlijk acccent.
Voor heel wat Weertenaren een feest van herkenning, en voor de inwoners die minder bekend zijn met het reilen en zeilen van de stad een mooie gelegenheid om met de rijke historie van Weert op een toegankelijk wijze kennis te maken.
Uw reacties op deze verhalen en omdat er is nog zo veel interessants over Weert valt te melden, zijn voor Theo Schers de aansporing om met de rubriek door te gaan.

Alle gepubliceerde verhalen zijn nu per jaargang beschikbaar en maken deel uit van één van de tien thema's zoals die links in het scherm te zien zijn.

Wij danken de uitgevers van 'Toen' het Land van Weert en 'Noow' 1Weert/ViaWeert.

Klik op een foto van het jaar en u vindt alle artikelen die toen verschenen nu op uw beeldscherm