Jac Lemmens en zijn terugblik op 2013

Geachte lezer,

Jac Lemmens
Jac Lemmens Teamleider Erfgoedcluster/
Gemeentearchivaris

Zoals elk jaar richt ik mij graag tot u.
De medewerkers én vrijwilligers van het Erfgoedcluster Weert hebben gezorgd voor een aantal opmerkelijke activiteiten en tentoonstellingen in 2013.
Wat dacht u van de expositie Werk in Uitvoering, de alteliercollectie Esser-Weert‘ in De Tiendschuur en Galg of Vrijheid Antonius en Hieronymus en de martelaren van Gorcum‘ in het Jacob van Horne. Bij de vaste collectie van dit museum hoort een audio tour beluister hier het inleidend verhaal.
Als klapper op de vuurpijl heeft het Gemeentearchief een laagdrempelige expositie ingericht in de hal van het gemeentehuis in het kader van de landelijke actie het Stuk van het jaar.

Tot en met zondag 12 januari 2014 kunt u de tentoonstelling Kerst in het Museum  in het Jacob van Horne bekijken. In De Tiendschuur loopt nog de tentoonstelling Déjà Vu Jo Bruneberg 50 jaar fotograaf tot 20 januari.
De jubileumtentoonstelling in kader van 600 jaar stad ‘Weert Jubileert’ start op 6 april in De Tiendschuur. Op 21 april gaat ‘Moderne Spiritualiteit’ open in het Jacob van Horne.
Voor 2014 – hét jaar van 600 jaar marktrechten- hebben we elke dag iets nieuws te bieden op deze website: 600 Jaar Weert in 365 dagen, laat u verrassen en ga kijken vanaf 1 januari tot en met 31 december 2014!

Een volledig overzicht van onze publieksactiviteiten in de eerste helft van 2014 vindt u in de Agenda 2014

Graag sta ik u ten dienst om een toelichting op deze plannen te geven.
Neem daarvoor contact met mij op via mijn mailadres.

Ik dank u voor uw getoonde belangstelling en wens u namens alle medewerkers en vrijwilligers van het Erfgoedcluster Weert prettige feestdagen en een voorspoedig 2014.

Weert, 20 december 2013                                                     

Jac Lemmens
Teamleider Erfgoedcluster/Gemeentearchivaris