Tentoonstelling 'Joodse Onderduikkinderen ín Heerlen en Limburg'

Burgemeester Depla bezichtigt tentoonstelling
Burgemeester Paul Depla van Heerlen in gesprek
met bezoekers aan de tentoonstelling

Maandag 6 april heeft de burgemeester van Heerlen Paul Depla van het Bernardinuscollege aan de Akerstraat in Heerlen  de tentoonstelling ‘Joodse Onderduikkinderen in Heerlen en Limburg’ geopend. De tentoonstelling omvat naast schilderijen van Herman Silbernberg veel originele documentatie over en van Joodse onderduikkinderen in Heerlen en Limburg.
De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Bernadinuscollege. De toegang is gratis.

Initiatiefnemer Erfgoedcluster Weert

Erfgoedcluster Weert is in 2012 de initiatiefnemer van de bijzondere expositie ‘Joodse Onderduikkinderen in Weert en Limburg’ in Gemeentemuseum De Tiendschuur. Naar aanleiding van vele reacties van belangstellenden is besloten deze tentoonstelling om te vormen tot een reizende expositie. Overal in Limburg kan aan de hand van de plaatselijke situatie de expositie worden aangepast. In 2013 is de tentoonstelling in het Historiehuis in  Roermond en in de Biblionova in Sittard te zien geweest.
In 2015 gaat de tentoonstelling in ieder geval naar het Regionaal Historisch Centrum Limburg in Maastricht en medio 2016 naar Museum De Locht in Melderslo.
Lees meer over de tentoonstelling in Weert op de pagina Joodse onderduikkinderen in Weert en Limburg.

Ook in uw gemeente?

Heeft u belangstelling om de tentoonstelling in uw gemeente te organiseren neem dan contact met ons op via ons e-mailadres Erfgoedcluster Weert of met de teamleider Erfgoedcluster Weert/Gemeentearchivaris Weert Jac Lemmens, telefoon (0495) 57 54 68.

Media