29 januari 1939
Wedstrijd van het seizoen
 
Voetbalclub Wilhelmina in
actie op Sportveld Drakensteijn
GAW Beeldbank A3562

Voetbalvereniging Wilhelmina staat op 29 januari 1939 voor een belangrijke wedstrijd. Zij moet het opnemen tegen een geduchte tegenstander: Brabantia uit Eindhoven.
In het weekblad het Kanton Weert van 27 januari 1939 wordt kort vooruit geblikt op deze wedstrijd. De redactie verwacht een spannende wedstrijd en roept iedere sportliefhebber op getuige te zijn van dit treffen. Opmerkelijk in het artikel is de wens van de redactie dat het maar een sportieve wedstrijd mag worden en er hopelijk geen wanklank  te betreuren zal zijn.
Helaas …. Het verslag van de wedstrijd is opgenomen in de editie van 3 februari 1939 van het weekblad het Kanton Weert. Door een al dan niet vrijwillige ‘hands’ moet Wilhelmina een groot deel van de wedstrijd het met tien spelers doen.
Toch wint Wilhelmina de wedstrijd met 1-0.
Tijdens de rust van de wedstrijd is er een opstootje. Volgens de krant kunnen dergelijke relletjes vergaande gevolgen hebben, bijvoorbeeld het spelen van een wedstrijd zonder publiek.
Het weekblad Kanton Weert sluit dan ook af met een oproep ‘men dient zich te gedragen zoals het behoort en zich nergens mee te bemoeien’.

Bron