1 maart 1992
Ut woor grandioos

VV De Knőtskőp een van de twee  van De Goude Rog 1992
Foto VV De Knőtskőp
 

Met deze woorden bedankt Vorst Ton de in totaal 145 groepen, harmonieën, zaate hermeniekes, duo’s, trio’s en einzelgängers, in de langste Rogstaekervasteloavendjoptocht ooit.
Niet alleen het aantal deelnemers is een record. De stoet is zo lang dat de eerste deelnemers al hoog en breed aan een natje en een droogje zitten als de laatste deelnemer vanaf de Parallelweg op weg gaat. Voor menigeen is het nachtwerk geworden.
Een heerlijk voorjaarszonnetje met temperaturen rond de 15 graden zorgen voor enorm veel publiek langs de kant. Het grote aantal toeschouwers en deelnemers is wellicht het gevolg van de afgelaste optocht in 1991 vanwege de Golfoorlog. Helaas haakt een deel van het publiek voortijdig af, omdat  pas tegen 18.00 uur de laatste deelnemers te zien zijn.
Tijdens deze 57ste stadsoptocht is er een primeur. De Gouden Rog, de hoogst haalbare prijs voor de optochtdeelnemers, wordt  twee maal toegekend.
Zowel de VV De Knőtskőp en de VV Kroekestőpkes behalen van de jury 185 punten. Een ex aequo en dus twee Gouden Roggen.
De Knőtskőp hebben het motto ‘Al raengeltj of schientj de zon now nog zoeë zieeër, met vastelaovubndj gaon vae altied op en nieër’.

Kroekestopkes '22 jaor in de moet'
foto VV De Kroekestopkes

De Kroekestőpkes verdienen hun Gouden Rog met het motto ‘22 jaor in de moet’.
Iedereen is lovend over de kwaliteit en originaliteit van de deelnemers. Weert maakt zijn naam met de beste en mooiste vastelaovundjoptocht in Limburg meer dan waar.

Bron:


Tentoonstelling 8 x 11 Jaor V.V. De Rogstaekers

Van 1 februari tot en met 16 maart 2014 is in Gemeentemuseum De Tiendschuur de tentoonstelling 88 x 11 Jaor V.V. De Rogstaekers te bekijken.

Oproep

In onze Beeldbank is geen foto van de winnaars beschikbaar. Heeft u nog foto- of filmmateriaal en wilt u deze aan ons afstaan, neem dan contact met ons op.

Website V.V. De Knötsköp