Looimolenstraat 2 tot en met 10

Dit woningcomplex van vijf woningen stamt uit 1939 in traditionaltistische bouwstijl met invloeden van de Delftse school. Dit complex werd ontworpen door architect L. Neeskens uit Eindhoven.
Het woningbouwcomplex is gelegen in de wijk Fatima. Dit stadsdeel kenmerkt zich door industriële bebouwing en sociale woningbouw, die is ontstaan nadat Weert in 1913 door de noord-zuid spoorlijn werd ontsloten.
Het complex is daarnaast gelegen aan de Looimolenstraat. De Looimolenstraat bestaat uit verscheidene (sociale) woningbouwcomplexen die gaaf bewaard zijn gebleven of waarvan het oorspronkelijke beeld herkenbaar bewaard is gebleven.

 

Looimolenstraat 2 - 10 medio augustus 2016

Wetenswaard

De hoofdbouw van het complex heeft een rechthoekige plattegrond evenwijdig aan de weg, waarin vijf woningen zijn ondergebracht.  Deze bouwmassa bestaat uit twee bouwlagen en is in hoofdzaak gedekt met een zadeldak evenwijdig aan de weg. Aan de rechterzijde van het complex is een kleine (oorspronkelijke) aanbouw aanwezig, die behoort tot de meest rechtse woning. Deze uitbouw in een bouwlaag is afgedekt met een zadeldakje. Aan de achterzijde van het complex zijn voor de vijf woningen twee gekoppelde en één vrijstaande (oorspronkelijke) uitbouwen aangebracht.  Deze uitbouwen zijn uitgevoerd in één bouwlaag en afgedekt met een plat dak, waarop een balkon is aangebracht. 

Het complex maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht II. Tuindorp Fatima.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.