Langstraat 20B tot en met H en M

Het voormalig klooster van de zusters Ursulinen is uitgevoerd in een neoromaanse stijl en bestaat uit vier delen met elk een eigen opzet. De voorzijde is grotendeels gehandhaafd. De achterzijde aan de Ursulinenhof is bouwkundig aangepast voor het huidig gebruik. Van het complex heeft de toenmalige kapel heeft de rijkste afwerking, door het gebruik van natuurstenen, neoromaanse raamomlijstingen, Korintische zuilen en terugliggende gevelvlakken. De gevel is voorzien van een rijk opgezette boogfries.
Gezien vanaf het pand in het midden hebben de linker- en rechterzijde hebben een eigen vormgeving. De terugliggende gevelvlakken worden afgesloten door rijk uitgevoerde tandlijsten en een soortgelijke cordonlijst. Het linker gedeelte telt vier vensterassen, het rechter gedeelte vijf.
Langstraat 20B tot en met 20H en 20M, medio augustus 2016


Wetenswaard

Het voormalig klooster is opgesplitst in een horecagedeelte, meerdere winkel- en kantoorruimten en een aantal appartementen. Aan de achterzijde van het gehele pand zijn ingrijpende bouwkundige aanpassingen uitgevoerd.
De huisnummers Langstraat 20A en Langstraat 20I tot en met Langstraat 20L, zijn medio 2017 nog niet toegekend.

Tot het voormalig kloostercomplex behoort tevens de Mariakapel aan de Ursulinenhof.

Het horecagedeelte in het hoekpand Langstraat 20 is een rijksmonument.

Het object maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht I. Binnenstad met uitlopers.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.