Coenraad Abelsstraat 31A

De eerste steen van deze voormalige Fatimakerk werd gelegd op 19 april 1954 en de kerk werd ingezegend op 25 maart 1955. Architect was Weertenaar Pierre Weegels, ook bekend van wederopbouwcomplex de Lichtenberg. De plattegrond van de kerk heeft een kenmerkende uitwaaierende vorm. Aannemer was P.M. Gijbels en Zoon uit Weert.

Coenraad Abelsstraat 31A Fatimahuis medio mei 2018

Wetenswaard

De kerk werd in 2011 aan de eredienst onttrokken. In juni 2014 is de kerk overgegaan in particuliere handen. De doelstelling van het Fatimahuis is om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten. Op deze manier wil de initiatiefnemer een waardige herbestemming geven aan de kerk.

Medio 2015 is het gebouw grondig gerestaureerd, waarbij het dak weer waterdicht is gemaakt. Het grote marmermozaïek is deskundig gereinigd en hersteld. Daarnaast zijn de glas-in-loodramen gereinigd en van beschermend voorzetglas voorzien. De kleuren stralen weer als vanouds. Niet onbelangrijk: er is een nieuwe cv-installatie geplaatst en er zijn toiletten bij gekomen. De Fatima Kapel is als devotiekapel gehandhaafd.

Het complex maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht II. Tuindorp Fatima.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.

Midden Limburg Actueel donderdag 20 oktober 2016 Pierre Weegels Huis