Beekstraat 55

Het op een trapeziumvormige plattegrond gesitueerde monument telt twee verdiepingen en wordt afgedekt middels een zadeldak.
Het pand - dat twee woningen en een winkel bevat - is een voorbeeld van de zogenaamde baksteenarchitectuur uit het begin van de twintigste eeuw.

Beekstraat 55 medio juni 2016

Wetenswaard

In de nog gave voorgevel bevinden zich vier lisenen waarop een brede gemetselde vlakke uitkragende kroonlijst rust. Deze is voorzien van gemetselde consoles ter plaatse van de lisenen. Hierboven zit een eenvoudige houten gootlijst met consoles. De voorgevel heeft een breedte van 2,5 as waarbij de hoofdentree naar een van de woningen in de linker "halve" as is gesitueerd. In de middenas is een winkeletalage aanwezig alsmede de ingang naar de bedrijfswoning. De lateien van de gevelopeningen worden gevormd door staalprofielen met bloemrozetten. De verdiepingslateien worden gedragen door gemetselde segmentvormige bogen, met ter plaatse van de halve as een rondboog. De doorlopende raamdorpels van de verdiepingsramen vormen een horizontale band en zijn ter plaatse van de lisenen omgezet.

Het object maakt deel uit van het beschermd stadsgezicht
I. Binnenstad met uitlopers.

Klik op de icoontjes in de rechterkolom voor meer informatie.