Museumweekend 2012 en audiotour Jacob van Horne

Museumweekend 2012
Franciscus van Assisi
Franciscus van Assisi

Dit jaar vindt op zaterdag 14 en zondag 15 april de 31ste editie van het nationaal Museumweekend plaats met als thema 'verrijken'.
Tijdens het museumweekend 2012 heffen musea op initiatief van de Nederlandse Museumvereniging een symbolisch entree van 1 euro om de boodschap uit te dragen dat een museum elk bezoek ‘meer dan waard is’ en musea daarom niet gratis hoeven te zijn.
Persbericht Museumweekend 2012

Audiotour
In dit weekend introduceert gemeentemuseum locatie Jacob van Horne aan de Markt in Weert een audiotour.
Hoofdmoot van de collectie wordt gevormd door voorwerpen uit het bezit van de Nederlandse Orde der Minderbroeders Franciscanen. De beroemde kloosterorde van Franciscus van Assisi.
Hiermee heeft het museum een van de grootste en fraaiste collecties oude kunst van Limburg in huis.
Tijdens het museumweekend is de tentoonstelling Franciscus en zijn volgelingen in de Nederlanden zien. Hij leefde in een zeer bewogen tijd: misbruiken in de kerk, oorlogen en religieuze conflicten. Hij beantwoordde aan nieuwe spirituele behoeften van de bevolking. De wonderlijke middeleeuwer staat als stichter van de beroemde kloosterorde centraal in deze expositie.

Beluister het inleidend verhaal uit de audiotour over deze expositie. Het verhaal van Franciscus van Assisi in minder dan 3 minuten.