25 september 1986
Stadsjournalist Jo van der Velden overlijdt

Stadsjournalist Jo van der Velden
GAW Beeldbank fragment 2685

 

Op de leeftijd van 75 jaar overlijdt op 25 september 1986 de oud-stadsjournalist Jo van der Velden. Herkenbaar aan zijn bijna onafscheidelijke strik is hij aanwezig bij grote en kleine gebeurtenissen in zijn geliefde Weert en doet daar verslag van in zijn krant.
Van der Velden begint zijn loopbaan als jong  journalist bij de toenmalige Nieuwe Koerier, later voortgezet als de Maas- en Roerbode en weer later als De Limburger (het huidige Dagblad De Limburger).
Als Weertenaar in hart en nieren is hij naast zijn werk nauw betrokken bij culturele en maatschappelijke organisaties en activiteiten.
Hij is toneelspeler bij toneelgroep Tierlatijn. Hij regisseert en schrijft (deels) de teksten van de Rogstaekers Operette en de Jan van der Croon Operette.
Jo van der Velden is onder meer als medeoprichter verbonden aan Veldeke Weert en voorzitter van de Geschied- en Oudheidkundige kring De Aldenborgh Weert en schrijft daarvoor talloze artikelen. Daarnaast bekleedt hij bestuursfuncties, zoals voorzitter van het jeugdorkest, en hij is vicevoorzitter van het CC De Munt en bestuurslid van de L.T.S..
Door al die functies heeft hij een nauwe band met heel wat Weertenaren en kan menig nieuwtje als eerste in zijn krant melden. Vanwege zijn grote inzet ontvangt Van der Velden op 1 september 1976 uit handen van burgemeester Frans Breekpot de Erepenning van Verdiensten van de stad Weert. Jo van der Velden is daarmee ereburger van zijn stad.

Bron