29 oktober 1988
Net geen 25 jaar

Café Wijnen aan de Maaspoort
GAW Beeldbank T. 12.311

Om gezondheidsredenen maakt kastelein Lambert Wijnen zijn 25-jarig jubileum als horeca-uitbater in zijn café aan de Maaspoort niet mee. Wel is er op 29 oktober 1988 de mogelijkheid om samen met zijn partner Edith het glas te heffen op bijna een kwart eeuw ‘Cafe Wijnen”. Oorspronkelijk is Lambert Wijnen lithograaf van beroep.
Lambert Wijnen staat in 1955 aan de basis van het bedrijfsvoetbal en twee jaar later is hij betrokken bij de het opzetten van het bedrijfstafeltennis. Daar houdt het niet mee op. In zijn café wordt de Weerter Biljart Bond opgericht. Het is een echt familiecafé, jong en oud komen er. Veel klanten zijn er eerst als kind gekomen samen met vader en of moeder. En dan worden de kinderen zelf vader en of moeder en bezoeken het café met hun kinderen. De opa’s en oma’s komen dan natuurlijk ook weer mee, of zitten er al. Met de toekomst van het café en het behoud van die eigen sfeer zit het volgens Lambert Wijnen wel goed. Hij heeft veel vertrouwen in zijn opvolgers: het echtpaar Toos en Jack Willems.
Wat Wijnen met zijn nieuw verworven vrije tijd gaat doen weet hij nog niet. “Misschien ga ik mijn oude beroep van lithograaf weer uitoefenen, of een cursus bij de Stichting Vrije Uren volgen,” aldus Wijnen, “maar eerst moet ik voor mezelf alles op een rijtje zetten.”
Het pand waarin het ‘Café Wijnen’ gehuisvest is geweest, wordt tijdens een brand volledig verwoest. Op die plek zijn appartementen gepland.

Bron