Jacques Verstraelen 1934 - 2017

Jacques Verstraelen
1934 - 2017

Jacques Verstraelen heeft na zijn pensionering als docent klassieke talen aan het Bisschoppelijk College in Weert  als vrijwilliger van het Gemeentearchief Weert tot aan zijn dood op 26 oktober 2017 welhaast dagelijks onderzoek gedaan in de archieven van Weert.
Daarbij is hij menig interessant gegeven tegengekomen. Naast het transcriberen van (oud-) Nederlandse en (oud-) Franse teksten heeft Verstraelen ook de vertaling in het huidig Nederlands verzorgd.
Verder is Jacques Verstraelen voor menig medewerker en vrijwilliger van het Gemeentearchief en in de Weerter geschiedenis geïnteresseerde een welhaast onuitputtelijke vraagbaak over de historie van Weert en de Van Hornes geweest.
Het Gemeentearchief Weert is hem dan ook bijzondere dank verschuldigd.

Download de bidprent

In het Limburgs Tijdschrift voor Genealogie is een bijzondere In Memoriam van de hand Bert van Laer verschenen.
Download de In Memoriam Jacques Verstraelen.


Uitzendingen 80 Jaar Oorlog

Het Gemeentearchief heeft meegewerkt aan de eerste aflevering getiteld 'Voorspel'  op vrijdag 28 september 2018 van de NTR-serie '80 Jaar Oorlog'.
Daarvoor zijn van Jacques Verstraelen, recent voor zijn dood in oktober 2017, opnames gemaakt. Jacques Verstraelen spreekt met passie over zijn kennis van de geschiedenis van Weert.

De ongemonteerde opnames van de NTR medio juni 2017 met Jacques Verstraelen en Jac Lemmens, Gemeentearchivaris van Weert zijn in onderstaand videofragment te zien.

 

Lees meer over de serie 80 Jaar Oorlog >>>