13 oktober 1927
Ik ben zelf gaan kijken

Harry Geuskens met Koninklijke onderscheiding in 1995
GAW Beeldbank PERSOON286

De zin “Voorzitter, ik ben zelf gaan kijken” herinnert zich menig Weertenaar als een bekende uitspraak van de op  13 oktober 1927 in Maaseik (B) geboren Hendrik Hubertus (Harry) Geuskens.
Hij staat bekend om zijn bevlogenheid en inzet voor alleenstaanden, zieken en ouderen. Geuskens gaat er prat op steeds persoonlijk poolshoogte te nemen als er in zijn ogen iemand onrecht wordt aangedaan. Hij zit vanaf 1974 eerst voor de ‘Bejaardenlijst Weert’ en later voor ‘Weert U’  en ‘Weert U  Waardig’ in de gemeenteraad. Als raadslid schuwt hij een pittige discussie over misstanden niet.
Daarnaast is Harry Geuskens in de periode 1970 tot 1991 bestuurslid van de Bouw- en Houtbewerkingsbond NVV/FNV afdeling Budel-Weert.
Zijn bewondering voor sportieve prestaties steekt hij niet onder stoelen of banken en hij zet zich als bestuurslid in voor de Supportersclub van BSW. Hij is bovendien medeoprichter en bestuurslid van de Wielerclub Weert.
Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in 1995 wordt Harry Geuskens Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Zijn vele verdiensten voor de gemeenschap kan het gemeentebestuur niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Hij ontvangt daarvoor op 29 juni 1997 de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert.
Iets meer dan een maand later, op 3 augustus van dat jaar, overlijdt Harry Geuskens.

Bron