9 januari 1926
Hupperetz in Gezondheidscommissie


 
Wethouder Hupperetz
GAW beeldbank 1418
Foto Persbureau Lenarts Rotterdam

Apotheker P.H.E. Hupperetz is op 9 januari 1926 benoemd tot lid van de Gezondheidscommissie Gemeente Weert e.o. Deelnemers zijn de gemeenten Baexem, Beegden, Grathem, Heel en Panheel, Heijthuijsen, Helden, Hunsel, Ittervoort, Meijel, Nederweert, Neeritter, Roggel, Stramproy, Thorn, Weert en Wessem.

De Gezondheidscommissie rapporteert de deelnemende gemeenten sinds 1903 over de stand van zaken op het gebied van gezondheid en hygiëne.
Het Jaarverslag 1926 begint met de opmerkelijke mededeling dat twee leden, de heren Th. Kessels, bouwkundige en J.H. Schillings, notaris uit Weert al enkele jaren geen vergadering van de Gezondheidscommissie hebben bijgewoond.
De commissie komt dat jaar vier keer bij elkaar.
Daar wordt onder meer gesproken over de bouw van het Openbaar Slachthuis in Weert. De aanhoudende klachten over stankverspreiding en bloedafvoer rechtvaardigen de realisering van dit slachthuis.
De klachten rond de waterafvoer van de stoomzuivelfabriek in Ospel komen aan de orde.  Het gemeentebestuur van Nederweert deelt de commissie mee nieuwe voorwaarden te gaan stellen voor het lozen van afvalwater op de waterlossing.
Nog twee opmerkelijke zaken. Het Jaarverslag der Vereeniging voor geneeskundig onderzoek voor het Huwelijk wordt besproken. Verder verzoekt de Gezondheidscommissie aan de burgemeesters dringend de verbodsbepalingen op het 'longroken' door jeugdige personen zo streng mogelijk te handhaven.
De heer Hupperetz is naast apotheker, wethouder van Financiën van Weert. In zijn hoedanigheid als loco-burgemeester van de stad opent hij in 1934 de singels.

Bron: