15 mei 1975
Dubbelfeest

Duo Truuke en Hein
GAW Beeldbank L761

 

Wethouder Lei de Borgie komt op 15 mei 1975 namens de gemeente Weert het echtpaar Louis en Dora Kollee-Vleeshouwers feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.
Het paar krijgt niet alleen de gelukwensen van de gemeente, familie en kennissen. Ook Koningin Juliana stuurt een gelukstelegram. De bruidegom is tot aan zijn pensionering meer dan veertig jaar postbesteller in Weert.
Daarna blijft Kollee actief voor de Weerter gemeenschap. Tot op hoge leeftijd heeft Louis Kollee zich ingezet als bestuurslid van de bejaardenvereniging ‘Altijd Jong’ en is hij penningmeester geweest bij de afdeling Weert van de Bond van Gepensioneerden.
Bij het grotere publiek is Louis Kollee vooral bekend als succesvol humorist en voordrachtskunstenaar. Samen met collega artiest Harrie Saelmans is hij vooral bekend geworden met de sketch ‘De Gouden Bruiloft’ en hun alter ego’s Truuke en Hein.
Zijn inzet voor de gemeenschap van Weert en vooral voor de ouderen is aanleiding om aan Louis Kollee de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert uit te reiken.

Bron