2 november 2011
De gouverneur

Gouverneur Theo Bovens tijdens de gastles aan Het College
afbeelding niet online beschikbaar

Om meer te weten te komen over het wel en wee in de gemeenten van zijn provincie bezoekt de pasbenoemde commissaris der Koningin, gouverneur Theo Bovens, op 2 november 2011 Weert.
Hij heeft er een hele dag voor uitgetrokken. Uiteraard begint zijn bezoek met een ontvangst door het dagelijks bestuur van de stad.  Op het programma staat onder meer een bezoek aan het spiksplinternieuwe scholencomplex van Het College aan de Parklaan. Daar geeft Theo Bovens een gastles met de titel ‘Europa’. Op die school maakt hij kennis met leerlingen van de internationale school Campus Servilius. Tijdens de lunch ontmoet Theo Bovens leerlingen van de Topsport Talent School.
Bovens trekt de natuur in om een wandeling te maken door het grensoverschrijdend natuurpark Kemperbroek. Gedurende deze wandeling sluit een Belgische delegatie aan. De Van Hornekazerne is het volgende onderdeel van de dag.
Hij gaat aansluitend naar de Multifunctionele Accommodatie in Tungelroy. Daar treedt onder meer het Weerter Operettekoor en een breakdancegroep op. Om zijn kennis over de geschiedenis van Weert te verdiepen ontvangt Bovens de twee delen ‘Op de keper beschouwd, Een geschiedenis van Weert’.
De gouverneur vervolgt zijn bezoek aan Weert met een bijeenkomst in de brandweerkazerne, waar beroeps- en vrijwillige brandweermensen hem gastvrij ontvangen.
De kennismaking van de gouverneur met Weert wordt afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje. Theo Bovens verblijft de nacht in het Birgitinessenklooster aan de Maasstraat.

Bron