5 april 1995
Bij de tijd

logo St. Jans Gasthuis
Sint Jans gasthuis

Op een foto in het Land van Weert van 5 april 1995 poseren verpleegkundigen van het Sint Jans Gasthuis in de gerenoveerde operatiekamers.
Die renovatie is net op tijd uitgevoerd. Al in 1993 blijkt uit een onderzoek dat het gebouw aan de Vogelsbleek te kampen heeft met zogeheten ‘betonrot’. De schade is nog vergroot door de aardbeving medio 1993, die met name de regio Roermond treft. Snel ingrijpen is noodzakelijk.
Bij het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur wordt een subsidieaanvraag ingediend.
Tijdens de gesprekken tussen het ministerie en het Sint Jans Gasthuis blijkt dat vooral de operatiekamers aan een gedegen opknapbeurt toe zijn. Tot verbazing van alle betrokken partijen gaat het ministerie snel akkoord met de ingediende plannen.
De directie van het ziekenhuis staat erop dat er zo min mogelijk overlast is voor de patiënten. Bovendien mogen er niet minder operaties worden uitgevoerd. Dat lukt wonderwel. Sterker nog, er worden meer operaties uitgevoerd.
De gehele renovatie gebeurt in eigen beheer en omvat zes fases. ‘Slechts zevenhonderdduizend gulden zijn ermee gemoeid geweest’, aldus het Land van Weert.
Naast de renovatie van de operatiekamers is onder meer een nieuwe entree gerealiseerd. Na de verbouwing kan het ziekenhuis bouwkundig er weer een tijdje tegen.
De laatste jaren is het gebouw weer behoorlijk onder handen genomen. Er is zelfs een nieuwe vleugel bijgebouwd en het restaurantgedeelte is volledig vernieuwd.

Bron