Woensdag 12 juni Lezing ´Zoektocht naar Settela'

door drs. Bart Jan de Graaf en drs. Jac Lemmens

Bart Jan de Graaf bespreekt een televisie-documentaire met de zoektocht naar 'het meisje met het hoofddoek', dat later Settela Steinbach blijkt te zijn.
Tijdens het samenstellen van de expositie heeft Jac Lemmens, gemeentearchivaris van Weert, in binnen- en buitenland onderzoek verricht. De resultaten van de speurtocht worden gepresenteerd.

drs. Bart Jan de Graaf

Bart Jan de Graaf is afgestudeerd historicus aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie ‘cultuur- en ideeëngeschiedenis vanaf de Verlichting’. Na afronding van deze studie is hij onder meer elf jaar als kunsthistorische gids verbonden aan het Bonnefantenmuseum. Van 2006 tot 2012 heeft De Graaf gewerkt in Museum De Domijnen in Sittard, waar hij onder andere een zevental tentoonstellingen organiseerde.
Sinds 2012 is Bart Jan de Graaf als freelancer werkzaam en geeft cursussen met een cultuur- en ideeënhistorische inhoud.

drs. Jac Lemmens

Jac Lemmens is de Gemeentearchivaris van Weert.
In Nijmegen studeerde hij geschiedenis en in Amsterdam archiefwetenschappen.
Zijn doctoraalscriptie geschiedenis handelt over de joodse gemeente Maastricht en zijn doctoraalscriptie archiefwetenschappen gaat over het ontstaan van archiefselectie in Nederland als onderwerp. Naast deze beide scripties heeft Jac over archeologie en muziek- en verenigingsgeschiedenis gepubliceerd. Lemmens is daarnaast mede-oprichter van de Stichting Stolpersteine Sittard -Geleen.

De lezing begint om 19.30 uur in Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. De kosten bedragen € 5,00, inclusief een kop koffie of thee.

Naar expositie ´Nooit bevrijd! - Sinti in Weert en Limburg´ - >>>

Overzicht lezingen >>>