20 februari 1975
Weert heeft geen parkeerprobleem

Wethouder Harrie Neijnens
GAW Beeldbank 7491
 

Op 20 februari 1975 publiceert het Land van Weert een opmerkelijk interview met wethouder Harrie Neijnens en het hoofd van de dienst Stadsontwikkeling Piet Huijbers.
Volgens de redactie van de krant is het parkeren in en om de binnenstad na de voltooiing van het Muntcomplex een groot probleem geworden. Dat komt volgens de krant ook door het uitblijven van de plannen voor een nieuw stadhuis op de Hoge Kei en de herontwikkeling van het gebied van het voormalig pensionaat Saint Louis aan de Markt.
Wethouder Neijnens, die pas sinds enkele maanden verkeer en alles wat ermee samenhangt, in zijn portefeuille heeft, denkt daar anders over. Hij komt tot enkele opmerkelijke ontboezemingen.  Hij geeft toe eigenlijk helemaal geen verstand van verkeer te hebben. Maar Neijnens prijst zich gelukkig te beschikken over een zeer deskundige medewerker in de persoon van Piet Huijbers. De wethouder vertelt dat hij maar liefst een halve dag per maand met zijn ambtenaren praat over de vermeende verkeersproblemen in de binnenstad.
En die zijn er niet, zegt Huijbers. Bovendien is Huijbers van mening dat je niets moet doen zolang het publiek tevreden is. Door de bouw van een half open parkeergarage onder het geplande nieuwe stadhuis verwacht hij alle knelpunten, zo die er al zijn, volledig opgelost te hebben. Wethouder Neijnens voegt er aan toe: “Sommigen denken wel eens dat politiek betekent dat je altijd moet dwarsliggen. Voor mij ligt aan de basis van een goed stuk werk altijd het onderlinge vertrouwen. Ik wil graag een open boek zijn, voor iedereen.”

Bron