7 oktober 1971
Leenhof bijna af

Leenhof vlak voor oplevering GAW Beeldbank 776

Het Land van Weert meldt in de editie van 7 oktober 1971 dat de flats aan de Leenhof in de wijk Leuken binnenkort gereed zijn voor bewoning.
In totaal omvat het wooncomplex meer dan 132 woningen. De huurprijs van de eengezinswoningen bedraagt circa 215 gulden per maand. Dat is inclusief de centrale voorzieningen en de  verwarming, het verbruik van water en de elektriciteit in de woning. De registratie van dat verbruik gebeurt met één centrale meterinstallatie. Volgens de Bouwvereniging Weert scheelt dat behoorlijk in de bouwkosten. Het verbruik wordt per wooneenheid verrekend.
Door de bouw van het wooncomplex krijgt Leuken er in één klap circa vijfhonderd inwoners bij.
Het zijn op dat moment de enige flats in de wijk, die tot dan toe uit laagbouw bestaat.
Medio jaren tachtig van de vorige eeuw wordt een aantal eengezinswoningen gesplitst door de toenemende vraag naar appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het verloop van huurders in de flats is erg hoog. Het wooncomplex dreigt te verpauperen en dat is voor woonmaatschappij BALANS, opvolger van Bouwvereniging Weert, reden om medio 2000 een renovatieplan te lanceren. Dat schiet bij veel Leukenaren in het verkeerde keelgat en zij pleiten voor de volledige afbraak van het complex. Toenmalig raadslid Frans Weekers vindt de tijd rijp om in het verleden gemaakte foute keuzes te herstellen.

Bron