28 april 2001
Keent Kiest Kwaliteit

Toekomstig ‘Campus Servilius’
GAW Beeldbank RO.07.506

 

Op 28 april 2011 wordt het informatiepunt 'De Aandacht’ aan de Dries officieel geopend. Vrijwilligers uit de wijk Keent zullen de komende jaren informatie verstrekken rond het project 'Keent Kiest Kwaliteit’. Daarnaast houden medewerkers van woonmaatschappij 'BALANS’, de politie, Punt Welzijn en de afdeling Onderhoud Openbare Ruimten (OOR-team) er spreekuur.
De wijk Keent is toe aan een grondige opknapbeurt. Er dreigt verpaupering rond de Serviliusstraat en de huisvesting van de basisscholen laat te wensen over. Verder zijn er links en rechts in de wijk nogal wat leegstaande woningen en bedrijfspanden.
Ook de flats aan de St.-Jozefslaan zijn aan vervanging toe. Kortom de wijk Keent kan een grondige opknapbeurt gebruiken.
De gemeente, de woonmaatschappij, de wijkraad en maatschappelijke organisaties slaan de handen ineen. Er wordt een heel overlegcircuit opgetuigd: een stuurgroep, een begeleidingsgroep en verschillende werkgroepen.
Het informatiepunt aan de Dries wordt de uitvalsbasis en daar kunnen ook bewoners terecht voor een toelichting op de plannen.
Tijdens de opening spreekt de voorzitter van de wijkraad, Rini van Dijk, de wens uit dat het informatiepunt ook de saamhorigheid binnen de wijk verbetert. Ad van Veldhoven, directeur van “BALANS” doet een financiële duit in het zakje: hij stelt 10 miljoen gulden ter beschikking.
Marleen Gresnigt, verantwoordelijk wethouder, zegt toe dat de gemeente goed naar de bewoners zal luisteren vóór er ook maar één plan wordt uitgevoerd.
Het project ‘Keent Kiest Kwaliteit’ zal niet binnen één of twee jaar zijn afgerond. Alle partijen geven elkaar tien jaar de tijd om de wijk Keent weer aantrekkelijk te maken.
Meest opmerkelijke wapenfeiten van dit project zijn de realisering van een multifunctioneel gebouw met een basisschool. In de flats aan de Serviliusstraat worden (top)sporters in Weert gehuisvest en die verblijven krijgen de naam ‘Campus Servilius’.

Bron