3 augustus 1972
Het duurt even


 
Welzijnscentrum Vogelsbleek
GAW Beeldbank A3877

De realisering van een centraal gezondheidscentrum voor Weert heeft meer dan twintig jaar geduurd, aldus voorzitter Sutorius van het stichtingsbestuur in het Land van Weert van 3 augustus 1972.
De totale kosten van het nieuwe pand aan de Vogelsbleek zijn geraamd op ruim anderhalf miljoen gulden. De gemeente Weert draagt daarvan 140.000 gulden bij. De provincie Limburg geeft bijna twee ton.
De rest zal uit de verkoop van het Groende Kruispand aan de Begijnenhofstraat moeten komen. Kandidaat-kopers genoeg, maar de kogel is nog steeds niet door de kerk. Dat maakt de voorzitter een beetje zenuwachtig.
Het nieuwe pand blijkt nog voor de ingebruikname, later in het jaar, al te klein. Daarom wordt het pand tijdens de bouw uitgebreid met twee verdiepingen.
Het gezondheidscentrum zal het onderkomen worden van het Groene Kruis, Maatschappelijk Werk en Gezinszorg, de Geestelijke Gezondheidszorg Midden Limburg en het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs.
Een nieuw onderkomen verdient een nieuwe naam, en ‘Gezondheidscentrum’ vindt het stichtingsbestuur niet helemaal passend. Daarom wordt een prijsvraag uitgeschreven waaraan iedereen kan meedoen.
Uit de inzendingen wordt ‘Welzijnscentrum’ gekozen, een naam die het pand medio 2014 nog draagt.

Bron