Zomerexpositie MENSEN 2015

Gertjan van Kleef zelfportret 1976 GMW

In de expositiezaal van het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert is van 21 juli tot en met 4 oktober een bijzondere zomerpresentatie te zien met als thema ‘MENSEN’. De presentatie bestaat uit een selectie van schilderijen en werken op papier van Weerter kunstenaars, afkomstig uit de vaste collectie van het museum.
U kunt deze zomerexpositie tot en met zondag 4 oktober 2015 bezoeken.
Naast veel (zelf)portretten van Weerter kunstenaars van Jan Tullemans, Gard van Wegberg, Gertjan van Kleef, Wil Leenders, René van den Broek en Rudy Beerens, zijn werken te zien waarop de een of andere wijze mensen voorkomen. John van Cauteren, de conservator van het gemeentemuseum Weert, heeft daarbij een keuze gemaakt uit de werken van Ries Linnartz, Joop Vugs, Mieke Kerkhofs, Hubert Herberghs en Bernard Visser.
De schilderijen dateren uit de periode 1950 - 2010 en laten voorbeelden zien van diverse stromingen in de kunstgeschiedenis zoals expressionisme, het nieuwe schilderen, fotorealisme en materieschilderkunst. In totaal zijn een 35-tal diverse werken rond het thema gegroepeerd.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag is het museum geopend van 14.00 uur tot 17.00. Kijk voor de actuele openingstijden, toegangsprijzen en route op Contact.

Media

Dagblad De Limburger vrijdag 31 juli 2015 Cultuur om de hoek beeldende kunst