Tentoonstelling 'ReMake'

5 februari tot en met 24 februari

5 tot en met 24 februari

In Gemeentemuseum Jacob van Horne exposeren leerlingen van de Philips van Horne scholengemeenschap uit Weert hun werken in de tentoonstelling  ‘ReMake’.
Drie klassen van MAVO 3 met de vakken tekenen, handvaardigheid en kunstbeschouwing hebben circa 300 kunstwerken gemaakt.
De expositie wordt geopend op zondag 5 februari om 15.00 uur door de wethouder van Cultuur Geert Gabriëls.

‘ReMake’

Eind september vorig jaar hebben circa 70 leerlingen van de school een bezoek gebracht aan het Gemeentemuseum. Daar zijn ze rondgeleid door de conservator van het Gemeentemuseum Weert John van Cauteren. Tijdens dit bezoek zijn foto’s van de objecten in de vaste collectie van het museum gemaakt. Hieruit heeft elke leerling van het object op verschillende manieren een ‘ReMake’ gemaakt.

Kunstobjecten

De leerlingen hebben tijdens de lessen aan hun kunstobject gewerkt. Zij zijn geïnspireerd door de diverse kunststromingen zoals het realisme  (tekenen naar de waarneming met potlood) surrealisme (vervreemding en collage) en andere kunststromingen zoals het impressionisme, pointillisme en kubisme. 
Bij  de twee dimensionale werken is gebruik gemaakt van verschillende technieken zoals potlood, collage en verf. De driedimensionale objecten bestaan onder meer uit klei en hout.
Totaal zijn er circa 300 kunstwerken vervaardigd. Hieruit is voor het samenstellen van de expositie een keuze gemaakt.
Voor de leerlingen breekt een spannende tijd aan. Voor het eerst worden hun werken in een museum getoond. Zij zijn dan ook bijzonder benieuwd naar de reacties van hun medeleerlingen, hun ouders, familieleden maar eveneens van de bezoekers aan het museum.

Openingsactiviteit

De inleiding op de expositie verzorgt Jan Mueters, locatiedirecteur van de Philips van Horne  scholengemeenschap in Weert. Aansluitend opent wethouder Cultuur Geert Gabriels de tentoonstelling.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden, routeplanner en entree van het museum op de pagina Contact.

Klik op de afbeelding en u ziet enkele werken in groot formaat

 

Media

Dagblad De Limbuger zaterdag 4 februari ReMake