Kunstenares Yvonne Schroeten


Yvonne Schoeten in haar atelier
Kunstenares Yvonne Schroeten, is geboren op 21 mei 1973 in Weert. Zij heeft haar atelier aan de Noordkade 48a eveneens in Weert.
Yvonne Schroeten is opgeleid aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht waar zij in 1995 afstudeerde.
Sindsdien exposeert zij regelmatig in binnen- en buitenland. Zo was haar werk te zien in onder meer Galerie BMB in Amsterdam, het Stedelijk Museum van Roermond en Galerie de Rog in Grave. In het buitenland was haar werk te bezichtigen op kunstbeurzen onder meer in Keulen, Berlijn en Karlsruhe.
Van 23 juni tot en met 16 september 2012 exposeert Yvonne Schroeten in de bovenzaal van het Gemeentemuseum Weert, locatie de Tiendschuur aan de Recollectentstraat in Weert.
Lees hier meer over op de pagina Yvonne Schroeten. Geheel de hemel weerspiegelend
Yvonne Schroeten werkt voornamelijk met acrylverf, in combinatie met gemengde technieken.
 
Yvonne Schroeten zegt over haar werk:
 “Mijn schilderijen tonen ruimten en begrenzing, weidsheid en beperking, vervreemding en herkenning. Vanuit licht en lucht ontstaat ruimte.
Dat wat zich voordoet in deze ruimte is niet altijd geruststellend, er heerst verontrustende geladenheid. Soms dreigend, soms stil maar altijd vraagstellend: naar wie we zijn, naar wat we zien.
Ik maak in mijn werk gebruik van abstractie in combinatie met herkenbare elementen. De beschouwer heeft een aanknopingspunt, waardoor er een schijnzekerheid ontstaat, maar meteen daarna verdwaalt hij weer in ongekendheden. Het onbestemde immers, is het meest intrigerende: hetgeen we nog niet begrijpen.”
 
Meer informatie over Yvonne Schroeten en haar oeuvre vindt u op www.yvonneschroeten.nl