KunstINkijk 2013


Bernard Visser
'The WALL'

Traditiegetrouw staat tweede paasdag, maandag 1 april 2013 weer in het teken van de  hedendaagse kunst in Weert.
Gemeentemuseum Tiendschuur is op die dag vanaf 9.45 uur geopend.
Werhouder Cultuur van Weert Harry Coolen opent om 10.15 uur de overzichtsexpositie in de bovenzaal met recent werk van alle deelnemende kunstenaars.
De expositie duurt tot en met zondag 2 juni 2013. Naast deze tentoonstelling in de Tiendschuur zijn op die dag nog een aantal andere tentoonstellingen van Weerter kunstenaars te bezoeken, geconcentreerd rondom de Biest en de Lichtenberg. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij Gemeentemuseum Tiendschuur.
Aansluitend aan de opening is er een rondleiding door de expositie, die om 13 uur wordt herhaald. Voor kinderen is er een gratis activiteitenboekje beschikbaar.
De KunstINkijk wordt georganiseerd door de Stichting Kunstcentrum Weert in samenwerking met het Erfgoedcluster Weert.

Onderwijs
Stichting Kunstcentrum Weert heeft met het Erfgoedcluster Weert een kunstwerkdossier ontwikkeld, dat op grote schaal gebruikt wordt in het basis- en voortgezet onderwijs. Al werkend met dit dossier kijken de leerlingen kritisch naar de kunstwerken en leren ze zich een mening te vormen over hedendaagse kunst.

Media
Persbericht, vrijdag 22 maart 2013 KunstINkijk 2013

Openingstijden
De expositie KunstINkijk is op maandag 1 april (tweede paasdag) geopend tussen 9.45 en 17 uur. Het Gemeentemuseum Tiendschuur ligt aan de Recollectenstraat 5. Aansluitend is het Gemeentemuseum geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 14 uur en 17 uur.
Het Gemeentemuseum is gesloten op dinsdag 30 april en zondag 12 mei, eerste pinksterdag.
Tweede pinksterdag is het Gemeentemuseum wel geopend.