Expositie 'Verbinding'

Expositie 'Verbinding'

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert is van zondag 13 maart tot en met zondag 3 april de tentoonstelling ‘Verbinding’ te bezichtigen.
VMBO leerlingen, leerlingen van het Praktijkonderwijs en van NTC (Nederlandse Taal en Cultuur) van Het Kwadrant hebben tijdens de lessen in het vak ‘Kunst’ tientallen tweedimensionale werken en objecten vervaardigd die in het Gemeentemuseum te zien zijn.

- Kwadrantleerling: “Kunst is voor mij emotie” … -

Openingsactiviteit
Tijdens de openingsactiviteit op 13 maart wordt de inleiding van de tentoonstelling verzorgd door Jan Mueters, locatiedirecteur van het Kwadrant. Aansluitend is er een voordracht en een muzikaal intermezzo door de leerlingen van Het Kwadrant. Tot slot zal de wethouder van Cultuur Geert Gabriëls de expositie officieel openen. De leerlingen van de school zorgen voor de catering.

Klik op de afbeelding
en bekijk een korte impressie van de opening

Verbinding

Bij het maken van de installaties en werkstukken hebben de leerlingen zich laten leiden door de eigen ervaringen uit hun omgeving. Dat willen zij met iedereen delen. De bezoeker wordt uitgedaagd om aan de hand van deze objecten een verbinding met de leerlingen van Het Kwadrant te maken. Zij hopen op die manier hun schoolactiviteiten te verbinden met de wereld buiten de school.

Objecten

Object in expositie Verbinding
Foto Erfgoedcluster Weert/Het Kwadrant

In de expositie zijn onder meer een serie portretten, collages en schilderijen te bezichtigen. Hierbij zijn verschillende materialen en technieken gebruikt.
Sommigen liggen voor de hand, zoals verf, hout, papier en karton. Maar ook alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals plastic  bekertjes worden in de werkstukken toegepast.
Een puzzel van foto’s en een videofilm met de titel ‘Onze klas’ maken de expositie compleet.
De leerlingen verzorgen tevens de inrichting van de expositieruimte. Zij worden daarbij ondersteund door hun docenten en medewerkers van het Gemeentemuseum.
Echter niet alle objecten zullen een plekje kunnen krijgen. Toch is de expositie ingericht met een zo groot mogelijke verscheidenheid aan werkstukken.

 

Een kleine selectie

Klik op de afbeelding
en bekijk een kleine selectie van de objecten en werkstukken

 

Titels werkstukken

Een overzicht met de titels van de ruim 70 werkstukken vindt u in het pdf-document Titels werkstukken.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op zondag 27 maart Eerste Paasdag,
Meer informatie over de openingstijden, entree en een routeplanner vindt u op de pagina Contact.

Media

Midden Limburg Aktueel zondag 13 maart 2016 Foto's officiele opening expositie leerlingen Het Kwadrant

Weert de Gekste zondag13 maart 2016 Wethouder opent expositie Kwadrantleerlingen