Agenda Gemeentearchief Weert 2023

Het Gemeentearchief Weert organiseert dit jaar een aantal activiteiten.


Expositie 'Waar kom je vandaan? - Nieuwkomers in Weert na WO II-

Vrijdag 3 november 2023 tot woensdag 1 mei 2024

In samenwerking met 'Weert respecteert' heeft het Gemeentearchief Weert de expositie 'Waar kom je vandaan? - Nieuwkomers in Weert na WO II'  samengesteld.
Aan de hand van foto's, achtergrondinformatie en persoonlijke interviews krijgt de bezoeker een indruk van hoe nieuwkomers binnen een gemeenschap de komst, opvang, huisvesting en inburgering in Weert (hebben) ervaren.
Er zijn negen gemeenschappen en daarbij een persoon uit die deze gemeenschappen geportretteerd: Antillen, Turkije, Irak Marokko, Molukken, Somalië, Suriname, Syrië en Eritrea.
De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert.

Lees meer >>>


Mini - expositie Vastelaovendj

10 november 2023 tot en met vrijdag 16 februari 2024

In samenwerking met VV De Rogstaekers uit Weert is door het Gemeentearchief een kleine expositie ingericht in twee 'bakvitrines' in de entreehal en een vitrine nabij de studiezaal op de beneden verdieping en eerste etage van het pand Wilhelminasingel 250 in Weert.
Daar is ook Bibliocenter gevestigd.

Lees meer >>>

 


Mini-expo Ons Weerter Corona-archief

Nog te zien tot 9 november 2023

Eind april 2020 riep het Gemeentearchief Weert de inwoners van Weert en Stramproy op om materiaal aan te leveren voor een digitaal Corona-archief.
Dit leverde bijzondere resultaten op: foto’s van stoepkrijttekeningen, liedjes, uitzonderlijke protocollen, vlaggen en spandoeken om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en nog veel meer!

Lees meer >>>

 

Agenda 2021


Agenda 2015


Agenda 2019


Agenda 2020


Agenda 2021


Agenda 2022