Agenda Erfgoedcluster Weert 2017

Het Erfgoedcluster organiseert in 2017 weer een aantal publieksactiviteiten. Op deze pagina vindt u de meest recente informatie. Die wordt regelmatig bijgewerkt. Wilt u niks missen, volg ons dan ook op Facebook en Twitter. Meld u aan en ontvang onze berichten!

Tot en met 31 december 2017

In het kader van de Maand van de Geschiedenis met het thema ‘Geluk’ organiseert het Gemeentearchief Weert in samenwerking met Bibliocenter en Streekomroep Weert/Weert FM een aantal activiteiten. De expositie ‘Weg met de oude Candidaten' - 100 jaar kiesrecht -  op de benedenverdieping van Bibliocenter is er daar één van.

Lees meer >>>

Geplaatst maandag 16 oktober 2017

Tot en met zaterdag 31 december

De Weert Kamers

Uit de duizenden objecten die het Gemeentemuseum beheert, zijn de belangrijkste stukken uit de stedelijke historie in De Weert Kamers tentoongesteld. In de tijdelijke expositie wordt in het kort een overzicht gegeven van de geschiedenis van Weert.
Lees meer >>>
Gemeentemuseum Jacob van Horne

Vrijdag 13 en vrijdag 27 oktober

Oktober is in Nederland de Maand van de Geschiedenis. Onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’, worden mensen gestimuleerd op ontdekking te gaan. Thema dit jaar is ‘Geluk’.
Bibliocenter Weert, het Gemeentearchief Weert, Streekomroep Weert/Weert FM en de afdeling Monumenten van de gemeente Weert hebben een aantal activiteiten georganiseerd.
Lees meer >>>
Wilhelminasingel 250 - 252
Geplaatst 26 september 2017

5 februari tot en met 24 februari

Tentoonstelling 'ReMake'

In Gemeentemuseum Jacob van Horne exposeren leerlingen van de Philips van Horne scholengemeenschap uit Weert hun werken in de tentoonstelling  ‘ReMake’.
Drie klassen van MAVO 3 met de vakken tekenen, handvaardigheid en kunstbeschouwing hebben circa 300 kunstwerken gemaakt.
Lees verder >>>
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Geplaatst maandag 16 januari 2017

2 april tot en met 17 september

Tentoonstelling TRANSCENDER

In Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt is van zondag 2 april tot en met zondag 17 september (CultureelLint) de tentoonstelling 'TRANSCENDER' te bezichtigen.
Dit is de eerste solo-tentoonstelling van Arte Colder in Weert die tegenwoordig woont en werkt in deze stad. Bij de opening op 2 april om 15.00 uur zal beeldend kunstenaar Rob Scholte, een goede vriend van Arte Colder, de inleiding verzorgen. Tevens is er een optreden van Mickey Wo, een ‘spoken word’-artiest, die rap, poëzie en performance combineert. Aansluitend zal de wethouder Cultuur van Weert, Geert Gabriëls de tentoonstelling officieel openen.
Lees verder >>>
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Geplaatst vrijdag 10 maart 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september

Open Monumentendag 2017

Klik op de foto voor het beeldmerk OMD 2017 Weert

Op zaterdag 9 en zondag 10 september wordt de Open Monumentendag gehouden. In Weert zijn dan circa 25 monumenten gratis te bezichtigen.
Het Erfgoedcluster doet aan deze activiteit mee. Het Gemeentemuseum Jacob van Horne is op zaterdag 9 september geopend vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Zondag is het museum geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Beide dagen is het Gemeentemuseum gratis te  bezoeken.
Lees meer >>>
Gemeentemuseum Jacob van Horne
Geplaatst dinsdag 23 mei 2017

Agenda


Agenda 2015